Elämyksiä ruuasta

Ympärivuotisen matkailun kehittämisessä on Kemin Matkailu Oy:ssä ruokatuotteella ja ravintolapalveluilla suuri rooli. Matkustaessaan ihminen syö monta kertaa päivässä ja ruokailun toivotaan olevan yhtä lailla elämys, kuin muutkin matkan aikana koettavat asiat. Kemissä on jo vuosikymmenten verran nautittu elämyksellisiä illallisia LumiRavintolan jääpöytien ääressä ja Jäänmurtaja Sampon elegantissa ravintolassa. Myös LumiLinna-alueen kodassa ja rantamajassa on tarjoiltu mm. lappilaisia tapaksia ja loimulohta ja selkäsaaressa tarjoiltu suurillekin ryhmille niin keskellä talvea, kuin kesän valoisissa illoissa kotaillallisia tulen äärellä. Kohta LumiRavintolassa voi ruokailla läpi vuoden, kun LumiLinna-alue palvelee vuoden jokaisena päivänä niin matkailijoita, kuin paikallisia. Myös kokoustavat ryhmät on huomioitu monipuolisella palvelutarjonnalla. Elämyksiä tuotetaan myös uudessa jäätelöbaarissa, jossa jäätelö syntyy silmien edessä nestemäistä typpeä hyödyntäen.

Uutta ravintolatarjontaa

Ravintolapalveluiden kehittäminen on ollut suuressa roolissa yrityksen strategian uudistamisessa. Kemin Matkailu Oy on vahvistanut tiimiään myös alan ammattilaisilla. Uusi ravintolapäällikkö Jussi Kovaniemi ja keittiöpäällikkö Harri Könönen ovat päässeet syksyllä mukaan kehittämään keittiön ja ravintolan toimintaa ja suunnittelemaan tulevan ympärivuotisen LumiLinna-alueen palveluita. Olemme uusineet makumaailmaa kautta linjan. Hyödynnämme pitkälle paikallisia raaka-aineita ja huomioimme keittiössämme vuodenaikojen vaihtelut ja tarjonnan. Haluamme tarjota niin paikallisille, kuin kaukaa matkaaville vieraillemme rehellisiä suomalaisia makuja merilappilaisella vivahteella. Höystämme joitakin annoksia ja buffet-pöytiämme maailmalta tutuksi tulleilla tuotteilla tai mausteilla. Olemme ostaneet paikallisilta marjastajilta pakasteet täyteen marjoja taas tänä syksynä ja niistä valmistuvat mm. mehut, jäätelöt, jälkiruuat ja koristeet. Keittiö on toiminut kulttuurikeskuksessa, josta ruoka on kuljetettu eri kohteisiin. Uuteen päärakennukseen tulee upouusi keittiö, joka mahdollistaa monipuolisen tarjonnan niin à la carte-keittiön osalta kuin erilaisiin tilaisuuksiin. Myös LumiRavintolaan ruoan voi tilata paikan päältä.

Jouluisissa tunnelmissa päivittäin

Joulupukin Satamakonttori on palvellut jo parin vuoden ajan tunnelmallisena tilana yksityistilaisuuksissa ja kahvilanakin. Tällekin talvelle siellä on jo juhlittu pikkujouluja ja ehditään juhlia useaan otteeseen ennen jouluaattoa. Uusittu joulupöytä on saanut jo erinomaista palautetta ja  tästä ollaan matkailutiimissä erittäin iloisia. Ennen kuin odotettu Lumihiutale-ravintola avaa ovensa uudessa rakenteilla olevassa LumiLinna-alueen päärakennuksessa helmikuussa, tullaan ravintolapalvelut järjestämään Joulupukin Satamakonttorissa. Olemme järjestäneet siellä yksityistilaisuuksien lisäksi jo parin vuoden ajan mm. puolihoitoillallisia, joten järjestelyt ovat jo hyvin tuttuja ja paikka on ollut matkailijoiden mieleen. Tämä idyllinen puurakennus sisäsatamassa on avoinna 17.12.2018 löhtien iltaisin klo 18-22 joka päivä. Se on oiva kohtaamispaikka niin paikallisille kuin ulkomaalaisille vieraille. Olemme avoinna siihen saakka, kunnes Lumihiutale-ravintola avaa ovensa ja siitä lähtien edelleen tilauksesta. Illallisruoat nousevat myös Joulupukin Satamakonttorissa suoraan konttorin keittiöstä. Toivomme, että alueen asukkaat tulevat nauttimaan joulun tunnelmasta ja maistelemaan makujamme.

X