Tietosuoja

Kemin Matkailu Oy pitää tietosuojaa erittäin tärkeänä, ja haluamme olla avoimia ja läpinäkyviä henkilötietojesi käsittelystä.

Sen vuoksi olemme määritelleet toimintatavat, joiden mukaisesti henkilötietojasi käsitellään ja suojataan.

Kuka valvoo henkilötietojasi?

Suomalainen yhtiö Kemin Matkailu Oy toimii toimittamiesi henkilötietojen valvojana ja on vastuussa henkilötiedoistasi sovellettavan tietosuojalain mukaisesti.

Kemin Matkailu Oy
Kauppakatu 29
94100 Kemi

Osakeyhtiörekisteri:
Kemin Matkailu Oy
Kemi Tourism Ltd
Y-tunnus: 0681239-2
Valtuutettu edustaja: Susanna Koutonen

Missä tietojasi säilytetään?

Sinulta keräämiämme henkilötietoja säilytetään Euroopan talousalueella (“ETA”).

Kenellä on pääsy tietoihisi?

Tietojasi voidaan jakaa Kemin Matkailu Oy:n eri yksiköiden sisällä (Sampo Tours, Kemin Lumilinna, Kemin Teatteriravintola, Lumilinna Camping). Kemin Matkailu Oy toimii henkilötietojen käsittelijänä.

Emme koskaan välitä, myy tai vaihda tietojasi markkinointitarkoituksiin kolmannelle, ulkopuoliselle osapuolelle. Kolmannelle osapuolelle välitettäviä tietoja käytetään ainoastaan palveluidemme tarjoamiseksi sinulle.

Mikä on käsittelyn oikeudellinen peruste?

Sinulta keräämiemme henkilötietojen käsittelyn osalta ilmoitamme jokaisessa tapauksessa, onko henkilötietojen ilmoittaminen lakisääteistä vai vaaditaanko sitä sopimuksen solmimiseen sekä onko henkilötietojen ilmoittaminen pakollista ja mitä henkilötietojen ilmoittamatta jättämisestä mahdollisesti seuraa.

Mitä oikeuksia sinulla on?

  • Oikeus saada nähtäväksi:
    Sinulla on oikeus milloin tahansa pyytää tietoa hallussamme olevista henkilötiedoistasi. Voit ottaa yhteyttä Kemin Matkailu Oy:n sähköpostiin privacy@experience365.fi, joka toimittaa henkilötietosi sinulle sähköpostilla.
  • Oikeus siirrettävyyteen:
    Aina, kun Kemin Matkailu Oy käsittelee automatisoidusti henkilötietojasi antamasi luvan tai sopimuksen perusteella, sinulla on oikeus saada kopio sinulle tai toiselle osapuolelle rakenteisesti, yleisesti käytetyn käytännön mukaan ja konelukuisessa muodossa siirretyistä tiedoistasi. Tämä koskee vain meille antamiasi henkilötietoja.
  • Oikeus oikaisuun:
    Sinulla on oikeus pyytää virheellisten henkilötietojesi oikaisua sekä puutteellisten henkilötietojen täydentämistä. Oikaisupyynnöt voit lähettää osoitteeseen: privacy@experience365.fi.
  • Oikeus poistaa:
    Sinulla on oikeus poistaa Kemin Matkailu Oy:n käsittelemiä henkilötietoja milloin tahansa seuraavia tilanteita lukuun ottamatta

    • sinulla on avoin asia asiakaspalvelussa
    • sinulla on avoin tilaus
    • sinulla on maksamaton velka Kemin Matkailu Oy:lle, maksutavasta riippumatta
    • sinua epäillään palveluidemme väärinkäytöstä tai olet käyttänyt palveluitamme väärin
    • velkasi on myyty kolmannelle osapuolelle
    • jos olet tehnyt ostoksia, säilytämme ostoon liittyvät henkilötietosi kirjanpitosäännösten perusteella
  • Oikeutesi kieltää suoramarkkinointi:
    Sinulla on oikeus kieltää suoramarkkinointi, mukaan lukien suoramarkkinointitarkoituksissa tehdyt profilointianalyysit.
    Voit kieltää suoramarkkinoinnin seuraavilla tavoilla:

    • noudattamalla kaikissa markkinointiviesteissä olevia ohjeita
    • Lähettämällä viestin osoitteeseen: privacy@experience365.fi
  • Oikeus rajoitukseen:
    Sinulla on oikeus pyytää, että Kemin Matkailu Oy rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä seuraavissa tilanteissa:

    • Jos kiellät Kemin Matkailu Oy:n oikeutettuun etuun perustuvan käsittelyn, Kemin Matkailu Oy:n tulee pidättäytyä kyseisten tietojen käsittelystä oikeutetun edun varmennuksen aikana.
    • Jos ilmoitat henkilötietojesi olevan virheellisiä, Kemin Matkailu Oy:n tulee pidättäytyä kyseisten tietojen käsittelystä henkilötietojen oikeellisuuden tarkistuksen aikana.
    • Jos käsittely on laitonta, voit vastustaa henkilötietojen poistoa ja pyytää sen sijaan pidättäytymistä henkilötietojesi käsittelystä.
    • Jos Kemin Matkailu Oy ei enää tarvitse henkilötietoja, mutta tarvitset niitä oikeusvaateilta puolustautumiseen.

Miten voit toteuttaa oikeuksiasi?

Suhtaudumme tietosuojaan vakavuudella ja siksi olemme koonneet yhteen erityisen asiakaspalvelutiimin, joka hoitaa yllä mainittuihin oikeuksiisi liittyviä asioita. Tavoitat heidät aina osoitteesta privacy@experience365.fi.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle:

Jos mielestäsi Kemin Matkailu Oy käsittelee henkilötietojasi väärin, voit ottaa meihin yhteyttä. Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Tietosuojakäytäntömme päivitykset:

Voi olla, että meidän pitää päivittää tietosuojakäytäntöäsi. Tietosuojakäytännön uusin versio löytyy aina verkkosivultamme. Ilmoitamme tietosuojakäytännön materiaalisista muutoksista, kuten henkilötietojesi käyttötarkoituksista, valvojan henkilöllisyydestä tai oikeuksistasi.

Ostaminen verkosta

Miksi käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi hallinnoidaksemme online-tilaustasi yhtiössä Kemin Matkailu Oy käsittelemällä tilauksiasi ja peruutuksiasi online-palveluissamme ja lähettääksemme sinulle tilausvahvistuksia, ilmoituksia mahdollisista muutoksista ja peruutuksista.

Käytämme henkilötietojasi maksujesi hallinnoimiseen. Käytämme tietojasi myös reklamaatioiden käsittelyyn. Henkilötietojasi käytetään, jotta voimme tunnistaa sinut.

Millaisia henkilötietoja käsittelemme?

Keräämme seuraavia henkilötietoja

  • yhteystiedot: Etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • Sampo-tuotteen osalta myös: kansalaisuus, sukupuoli, syntymäaika
  • maksutiedot
  • tilaustiedot

Kuka voi käyttää henkilötietojasi?

Kolmannelle osapuolelle välitetään tietoja vain edellä mainittujen palveluiden toimittamiseksi;
Maksupalveluiden toimittajille maksuasi varten. Luottotietoyrityksille tunnistamista ja luottotarkistuksia varten, sekä perintäyrityksille. Huomaa, että monilla näistä vastaanottavista yrityksistä on riippumaton oikeus tai velvoite henkilötietojesi käsittelyyn.

Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?

Henkilötietojesi käsittely on välttämätöntä, jotta Kemin Matkailu Oy pystyy hallinnoimaan tilaustasi ja toimittamaan sen sinulle.

Sampo-tuotteen osalta keräämme henkilötietoja seuraavan lain mukaisesti: Laki matkustaja-aluksen henkilöluetteloista 11.12.2009/1038. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091038

Miten kauan säilytämme tietojasi?

Asiakastiedot poistetaan vain seuraavissa tapauksissa:

  • Asiakas pyytää tietojensa poistoa lähettämällä viestin osoitteeseen: privacy@visitkemi.fi
  • Sampo-tuotteen osalta kerättävät arkaluontoiset tiedot poistetaan em. lain mukaisesti.

Suoramarkkinointi

Miksi käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi lähettääksemme sinulle etuja markkinointitarkoituksessa, tietoa tuotteistamme, kyselytutkimuksista sekä arvonnoista sähköpostilla ja puhelimitse.

Millaisia henkilötietoja käsittelemme?

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja

  • Etunimi ja sukunimi
  • yhteystiedot, kuten sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • kansalaisuus, sukupuoli ja syntymäaika (Sampo-tuote)

Kuka voi käyttää henkilötietojasi?

Kolmannelle osapuolelle välitetään tietoja vain edellä mainittujen palveluiden toimittamiseksi.

Emme koskaan välitä, myy tai vaihda tietojasi markkinointitarkoituksiin kolmannelle, Kemin Matkailu Oy:n ulkopuoliselle osapuolelle.

Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?

Henkilötietojesi käsittely perustuu lupaasi, jonka annat hyväksyessäsi suoramarkkinoinnin.

Oikeus peruuttaa lupasi:

Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa lupasi henkilötietojesi käsittelyyn ja kieltää suoramarkkinointi.

Niin tehdessäsi Kemin Matkailu Oy ei enää pysty lähettämään sinulle lupaasi perustuvia suoramarkkinointietuja tai tietoja.

Voit kieltää suoramarkkinoinnin seuraavilla tavoilla:

  • noudattamalla kaikissa markkinointiviesteissä olevia ohjeita
  • ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun osoitteeseen privacy@experience365.fi.

Miten kauan säilytämme tietojasi?

Säilytämme tietojasi suoramarkkinointiin, kunnes peruutat lupasi.

Asiakaspalvelu

Miksi käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi hallinnoidaksemme kyselyitäsi sekä käsitelläksemme tuotteisiin liittyviä reklamaatioita sähköpostilla, chatissa, puhelimessa ja sosiaalisessa mediassa. Voimme myös ottaa sinuun yhteyttä, jos tilauksessasi on ongelma.

Millaisia henkilötietoja käsittelemme?

Käsittelemme kaikkia meille antamiasi tietoja, mukaan lukien seuraavat tiedot

  • yhteystiedot, kuten nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • maksutiedot ja maksuhistoria
  • tilaustiedot
  • kaikki asiaan liittyvä kirjeenvaihto

Kuka voi käyttää henkilötietojasi?

Kolmannelle osapuolelle välitettäviä tietoja käytetään ainoastaan yllä mainittujen palvelujen tarjoamiseksi sinulle.

Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?

Henkilötietojesi käsittely perustuu Kemin Matkailun oikeutettuun etuun.

Miten kauan säilytämme tietojasi?

Säilytämme tietojasi 12 kuukautta puhelin- ja sähköpostikirjauksia, kirjeenvaihtoa sekä tapauksen hallintaa varten.

Kilpailut

Miksi käytämme henkilötietojasi?

Käsittelemme tietojasi, kun osallistut kilpailuihimme. Henkilötietojasi käytetään, jotta Kemin Matkailu voi ottaa yhteyttä osallistujiin kilpailua koskevissa asioissa, ennen ja jälkeen tapahtuman, kilpailijoiden tunnistamiseksi, kilpailijoiden iän varmistamiseksi, voittajiin kohdistuviin yhteydenottoihin ja palkintojenjaon toteuttamiseksi.

Millaisia henkilötietoja käsittelemme?

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja

  • yhteystiedot, kuten nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
  • ikä
  • kilpailussa annetut tiedot

Kuka voi käyttää henkilötietojasi?

Kolmannelle osapuolelle välitetään tietoja vain edellä mainittujen palveluiden toimittamiseksi.

Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?

Henkilötietojesi käsittely perustuu lupaasi, jonka annat osallistuessasi kilpailuun.

Oikeus peruuttaa lupasi:

Sinulla on milloin tahansa oikeus peruuttaa lupasi henkilötietojesi käsittelyyn. Niin tehdessäsi Kemin Matkailu ei pysty tarjoamaan sinulle edellä mainittuja palveluita.

Miten kauan säilytämme tietojasi?

Säilytämme henkilötietojasi 45 päivää kilpailun päättymisestä.

Kehittäminen ja parantaminen

Miksi käytämme henkilötietojasi?

Käytämme tietoja arvioidaksemme, kehittääksemme ja parantaaksemme kaikille asiakkaille suunnattuja palvelujamme, tuotteitamme ja järjestelmiämme. Tämän vuoksi emme analysoi tietojasi henkilökohtaisella tasolla, vaan kaikki tietojen käsittely tapahtuu niin, että nimet on poistettu.

Tämä sisältää analysoinnin, jonka avulla voimme tehdä palveluistamme käyttäjäystävällisempiä. Voimme esimerkiksi muokata käyttäjän käyttöliittymää niin, että tiedon virtaa yksinkertaistetaan. Voimme myös korostaa asiakkaidemme digitaalisissa kanavissamme eniten käyttämiä toimintoja ja parantaa IT-järjestelmiä niin, että verkkovierailijoidemme ja yleensäkin asiakkaidemme turvallisuus taattaisiin paremmin.

Millaisia henkilötietoja käsittelemme?

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja, jos olet antanut tiedot meille:

  • syntymäaika
  • sukupuoli
  • maa

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja, jos olet tehnyt ostoksen:

  • tilaushistoria
  • maksuhistoria

Käsittelemme myös seuraavia evästeisiin liittyviä henkilötietoja:

  • klikkaushistoria
  • navigointi- ja selaushistoria

Kuka voi käyttää henkilötietojasi?

Kolmannelle osapuolelle välitettäviä tietoja käytetään ainoastaan yllä mainittujen palvelujen tarjoamiseksi sinulle. Käytämme verkkosivustojen analysointiyrityksiä asiakkaidemme verkkokäyttäytymisen analysointiin yleisellä tasolla.

Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?

Henkilötietojesi käsittely palvelujemme kehittämiseksi sekä parantamiseksi perustuu oikeutettuun etuumme.

Miten kauan säilytämme tietojasi?

Säilytämme tietojasi niin kauan kunnes haluat tietosi poistettavan.

Oikeutesi kieltää tietojesi käsittely:

Sinulla on oikeus kieltää Kemin Matkailun oikeutettuun etuun perustuva henkilötietojesi käsittely ottamalla yhteyttä osoitteeseen privacy@experience365.fi, jolloin asiakastietosi poistetaan rekistereistämme.

Lain vaatimien velvollisuuksien täyttäminen

Miksi käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi täyttääksemme lakien ja tuomioistuinten sekä viranomaisten päätösten edellyttämät vaatimukset.
Tämä pitää sisällään henkilötietojesi käytön kirjanpitotietojen keräämiseksi ja vahvistamiseksi kirjanpitosääntöjen mukaisesti.

Millaisia henkilötietoja käsittelemme?

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja:

  • tilausnumero
  • nimi
  • maksun summa
  • maksun päivämäärä

Kuka voi käyttää henkilötietojasi?

Tietojasi voidaan jakaa Kemin Matkailu Oy:n sisällä.
Jaamme henkilötietojasi kirjanpitojärjestelmiä toimittavien IT-yritysten kanssa.

Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?

Henkilötietojesi käsittely on välttämätöntä, jotta Kemin Matkailu pystyy täyttämään lain vaatimat velvollisuutensa.

Miten kauan säilytämme tietojasi?

Säilytämme tietojasi kirjanpitosäädösten edellyttämän ajan puitteissa.

Väärinkäytösten ja rikosten ehkäiseminen

Miksi käytämme henkilötietojasi?

Käytämme henkilötietojasi vahingontorjunnan hallintaan, jotta voimme varmistaa, että ehtoja noudatetaan, sekä havaitsemaan ja ehkäisemään palvelujemme väärinkäytön.

Käytämme myös videovalvonnasta saatavia henkilötietojasi selvittääksemme turvallisuussyistä arveluttavia tilanteita ja estääksemme sekä raportoidaksemme tiloissamme ja alueellamme tapahtuvista rikollisista teoista.

Henkilötietojasi käytetään verkkopalvelujemme väärinkäytön sekä vilpillisen toiminnan tutkimiseen ja ehkäisemiseen analysoimalla ostokäyttäytymistä verkossa.

Millaisia henkilötietoja käsittelemme?

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja:

  • yhteystiedot, kuten nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite
  • videoaineisto
  • tilaushistoria
  • toimitustiedot
  • maksuhistoria

Kuka voi käyttää henkilötietojasi?

Kolmansille osapuolille välitettäviä tietoja käytetään vain edellä mainittuihin tarkoituksiin.

Tutkittaviin tapauksiin ja väärinkäyttöihin liittyvät tiedot voidaan jakaa vakuutusyhtiöiden, viranomaisten tai paikallisten ja globaalien lainvalvonnan tahojen kanssa tutkimusten suorittamiseksi. Huomaa, että tällaisilla tahoilla on riippumaton oikeus tai velvoite henkilötietojesi käsittelyyn.

Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?

Henkilötietojesi käsittely palvelujemme väärinkäytön ehkäisemiseksi perustuu oikeutettuun etuumme. Sampo-tuotteen osalta myös lakiin matkustaja-aluksen henkilöluetteloista 11.12.2009/1038. http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2009/20091038

Miten kauan säilytämme tietojasi?

Säilytämme tietojasi niin kauan kuin on tarpeen mahdollisten väärinkäyttöjen ja muiden rikkomusten ehkäisemiseksi ja/tai raportoimiseksi.

Videoaineistoa säilytetään paikallisen lainsäädännön mukaisesti mutta kuitenkin enintään 30 päivää.

Oikeus kieltää tietojesi käsittely:

Sinulla on oikeus kieltää Kemin Matkailu:n oikeutettuun etuun perustuva henkilötietojesi käsittely ottamalla yhteyttä osoitteeseen privacy@experience365.fi.

Evästeet

Eväste on pieni tekstitiedosto, joka on tallennettu tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi ja josta se haetaan seuraavien käyntien aikana. Jos käytät palveluitamme, oletamme sinun hyväksyvän evästeiden käytön.

Miten käytämme evästeitä?

Istuntokohtaisia evästeitä käytämme, kun käytät filtteri-toimintoa sekä tarkistamme, oletko sisäänkirjautuneena tai lisäätkö tuotteen ostoskoriisi.

Käytämme sekä ensimmäisen että kolmannen osapuolen evästeitä statistiikan ja käyttäjätietojen koottuun ja yksilöityyn keräämiseen analysoivilla työkaluilla sivustomme optimoimiseksi sekä tarjotaksemme sinulle asianmukaista markkinointimateriaalia.

Jotkin kolmannen osapuolen evästeet ovat peräisin sivuillamme näkyvistä palveluista, jotka eivät ole hallinnassamme. Niitä tarjoavat sosiaalisen median kanavat, kuten Twitter, Facebook, Instagram ja Youtube, ja ne liittyvät käyttäjien mahdollisuuteen jakaa sisältöä tällä sivulla kunkin kuvakkeen osoittamalla tavalla.

Käytämme myös sivustojen välistä seurantaa suorittavia kolmannen osapuolen evästeitä, jotta voimme tarjota sinulle mainoksia muilla sivustoilla / muissa kanavissa.

Millaisia henkilötietoja käsittelemme?

Niitä henkilötietoja, jotka olet järjestelmään syöttänyt.

Kuka voi käyttää henkilötietojasi?

Kolmannelle osapuolelle välitetään tietoja vain edellä mainittujen palveluiden toimittamiseksi. Käytämme analysoivaa työkalua statistiikan keräämiseen sivustomme optimoimiseksi.

Mikä on henkilötietojesi käsittelyn laillinen peruste?

Yhdistämme evästeesi henkilötietoihisi vain, jos olet kirjautunut verkkokauppaamme matkanjärjestäjänä.

Jos olet kirjautunut matkanjärjestäjätilillesi, laillinen peruste perustuu oikeutettuun etuumme.

Miten kauan säilytämme tietojasi?

Kemin Matkailu ei säilytä henkilötietojasi. Voit selaimesi avulla helposti poistaa evästeet tietokoneeltasi tai mobiililaitteestasi. Löydät evästeiden käyttöä ja poistamista koskevat ohjeet selaimestasi kohdasta ”Ohje”. Voit kytkeä evästeet pois päältä tai valita vastaanottaa tiedon aina, kun uusi eväste on lähetetty tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi. HUOM! Jos kytket evästeet pois päältä, et pääse hyötymään kaikista ominaisuuksista.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Klikkaamalla Liity-painiketta vahvistat, että olet lukenut ja hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja haluat vastaanottaa uutiskirjeemme sähköpostiisi. Poistut postituslistaltamme helposti klikkamalla jokaisen viestimme alaosassa sijaitsevaa peruutuslinkkiä.