Usein kysyttyä

Miten pääsen Kemiin?

Lennot

Finnair lentää päivittäin Kemiin, lentoaika vaihtelee 1,5 tunnista 2,5 tuntiin.

Kemi-Tornion lentokenttä sijaitsee noin 6 kilometrin päässä Kemin keskustasta, taksilla matka vie 10-15 minuuttia. Taksit ovat ajoittain saatavilla, joten suosittelemme varaamaan taksin etukäteen. Myyntitoimistomme auttaa mielellään taksin varaamisessa.

Varaa lentosi netistä: www.finnair.com

 

Juna

Kemiin junamatkoja on saatavilla päivittäin Helsingistä, Rovaniemeltä ja Oulusta.

Matkustusajat:

  • Helsinki-Kemi noin 6 tuntia 30 minuuttia aamu- ja päiväjunalla ja 10-11 tuntia yöjunalla
  • Oulu-Kemi noin 1 tunti
  • Rovaniemi-Kemi noin 1 tunti 20 minuuttia

Kemin rautatieasema sijaitsee Kemin keskustassa, kävelymatkan päässä LumiLinnan alueelta ja Sisäsatamasta. Saatavilla on myös edestakainen bussi juna-asemalta Jäänmurtaja Sampolle.

Varaa junalippusi osoitteesta: www.vr.fi

 

Linja-auto

Kemiin bussikuljetuksia on päivittäin Helsingistä, Rovaniemeltä ja Oulusta.

Matkustusajat:

  • Helsinki-Kemi 10-13 tuntia
  • Oulu-Kemi noin 1 tunti 30 minuuttia
  • Rovaniemi-Kemi 1,5 tunnista noin 2,5 tuntiin

Kemin linja-autoasema sijaitsee Kemin keskustassa, kävelymatkan päässä LumiLinnan alueelta ja Sisäsatamasta.

Varaa bussilippusi netistä: www.matkahuolto.fi

Voit myös varata bussikuljetuksen Rovaniemeltä Jäänmurtaja Sampolle myyntitoimistostamme tai verkkokaupasta.

Kuljetus Kemissä

Pääseekö bussilla LumiLinnan alueelle?

LumiLinnan alueelle ei ole julkista liikennettä. LumiLinnan alue on lyhyen kävelymatkan päässä Kemin keskustasta: hotellit, linja-auto- ja juna-asemalta. Taksitolppa sijaitsee linja-autoasemalla, lyhyen kävelymatkan päässä juna-asemalta. Kutsutaksit lentokentillä ovat ajoittain saatavilla, joten suosittelemme varaamaan taksin etukäteen, jos lennät Kemiin. Myyntitoimistomme auttaa mielellään varaamaan taksikuljetuksen saapumiseen/lähtöön.

Pääseekö linja-autolla Jäänmurtaja Sampolle?

Järjestämme edestakaisen linja-autokuljetuksen Rovaniemeltä ja Kemin keskustasta Ajoksen satamaan, johon Sampo sisältyy. Kuljetus pitää varata etukäteen.

Julkista kuljetusta ei ole saatavilla satamaan.

Varaaminen ja maksaminen

Täytyykö minun tehdä varaus etukäteen?

Saatavuuden varmistamiseksi, suosittelemme, että varaat majoituksemme ja ohjelmamme hyvissä ajoin, vähintään 2 arkipäivää ennen saapumistasi.

Viimehetken varauksista voit olla yhteydessä myyntitoimistoomme p. 016 258 878. Voit myös tiedustella saatavuutta ja tehdä varauksen suoraan LumiLinna-alueen palvelurakennuksessa tai myyntitoimistossamme Kemin Jalokivigalleriassa. Huomioithan, että jäänmurtajaristeilyjen varaukset on tehtävä myyntitoimistomme kautta, emme tee varauksia satamassa ennen laivan lähtöä.

Mitä jos joudun peruuttamaan varaukseni?

Mitä maksutapoja hyväksytte toimipisteissänne?

Meillä käyvät käteinen, Visa ja Mastercard luotto- ja debit-korit, Smartum-setelit ja -kortti, TYKY+ -setelit, ePassi, sekä Alipay mobiiliapplikaatio.

Jäänmurtaja Sampo

Onko Kemin keskusta kaukana Samposta?

Sampon satamapaikka on Ajoksessa, noin 11 km Kemin keskustasta etelään. Laita navigaattoriin osoitteeksi Sampotie 137, 94900 Kemi ja seuraa Jäänmurtaja Sampo -kylttejä. Voit myös ladata tulostettavat ajo-ohjeet tästä. Ajokseen ei ole julkista liikennettä. Järjestämme kaikille risteilyille bussikuljetuksen Kemi-Ajos-Kemi, joka tulee varata yhtäaikaisesti risteilyvarauksen kanssa.

Miten Sampo on saatavilla?

Sampon saatavuuden voit tarkistaa meidän myyntitoimistostamme. Verkkokauppa näyttää Sampon risteilyn, jos risteilylle on saatavuutta.

Kuuluuko kellunta risteilyyn?

Kyllä kuuluu, ja kellunta on ihan vapaaehtoista.

Voiko lapset osallistua risteilyyn ja jääkelluntaan?

Lapset voivat osallistua risteilyyn, mutta jääkelluntaan pituusrajana on 145 cm.

Milloin voi mennä syömään Sampolla?

Syömään voi mennä omaan tahtiin muun ohjelmaan välissä.

Kauanko risteily kestää ja mitä se sisältää?

Sampon risteily kestää 4 tuntia. Risteilyyn sisältyy buffet ruokailu, opastettu kierros, jääkellunta ja Sampo diplomi.

Kuinka ajoissa Ajokseen pitää saapua?

Suositeltavaa on, että vähintään 30 minuuttia ennen lähtöä on check in on tehty Sampon Check In-talolla. Mikäli olet varannut kuljetuksen, tarkistathan varausvahvistuksesta kuljetuksen lähtöajan ja -paikan. Kuljetuksia lähtee Kemin keskustasta useasta eri paikasta sekä Rovaniemeltä.

Mikä on Sampo-risteilyn hinta?

Hinnan, saatavuuden ja tuotteen kuvauksen voit tarkistaa verkkokaupastamme.

Risteileekö Sampo joka päivä?

Voit tarkistaa tuotteen kuvauksista Sampon risteilykalenterin.

Voinko ostaa pelkän risteilyn?

On useita eri tuotteita, joista voit valita itsellesi sopivimman risteilyn tai ohjelmapaketin.

Voiko satamaan mennä omalla kyydillä?

Voi mennä omalla kyydillä. Satamassa on ilmainen pysäköinti niille osoitetulla paikalla.

Paljonko risteilyllä on henkilökuntaa, entä mikä on heidän kielitaitonsa?

Asiakasmäärästä riippuen henkilökuntaa on 15-20: miehistö, oppaat sekä ravintolahenkilökunta. Parhaimmillaan Sampon oppaat ovat puhuneet kahtatoista eri kieltä. Yleisimmät kielet ovat kuitenkin suomi, englanti, italia, hollanti, ranska sekä saksa.

Järjestetäänkö risteilyjä kesäisin?

Laivan muodon (pohjassa ei köliä, pohjan malli kuin kananmuna) vuoksi avovedessä Sampo kelluu kuin pullo. Kesäaikaan Sampo toimii mm. kokoustilana, sekä järjestämme ryhmille ennakkotilauksesta tutustumiskäyntejä laivalle.

Voinko järjestää syntymäpäivät tai pikkujoulut Sampolla?

Kyllä. Kun laiva on risteilykauden ulkopuolella satamassa, järjestämme paljonkin erilaisia yksityisiä ja yritystilaisuuksia. Risteilykauden aikana syntymäpäiviään juhlivat lukuisat asiakkaamme, pääsääntöisesti aikataulun mukaisilla risteilyillä yhdessä muiden matkustajien kanssa. Onpa Sampoa kuitenkin varattu risteilemään myös privaatisti syntymäpäiväjuhlia varten!

Onko laivalle mahdollista tulla pyörätuolissa?

Kyllä, liikkuminen ensimmäiseltä toiselle kannelle voidaan järjestää, kun kaksi henkilöä kantaa pyörätuolin. Huomioithan, että oviaukot ovat 64 cm leveitä, ilman ovea 70 cm.

LumiLinna

Vieläkö tavallinen LumiLinna rakennetaan?

LumiLinna rakennetaan edelleen vuosittain. Jatkossa LumiRavintola tulee toimimaan vain Ympärivuotisessa rakennuksessa. LumiLinnassa toimii Jääbaari.

Voivatko lapset yöpyä LumiHotellissa?

LumiHotellin sisälämpötila on noin -5 astetta, joten nukkuminen vaatii oikeanlaista asennoitumista, joten tulisi tarkkaan harkita onko LumiHotelli sopiva yöpymispaikka lapsille. Nukkuminen tapahtuu makuupussissa. On suositeltavaa, että lapsi on aikaisemminkin nukkunut makuupussissa.

Mikä on LumiLinnan sisälämpötila?

LumiLinnan lämpötila on noin -5 astetta. Suosittelemme asianmukaista pukeutumista, topatut ulkovaatteet, hanskat, pipo ja talvikengät.

Onko LumiLinnassa tukirakenteita?

Ei. Kun Linnaa rakennetaan, käytetään muotteja joiden päälle lunta tykitetään. Kun lumi on jähmettynyt, muotti poistetaan.

Mitä LumiLinnalle tapahtuu kun se suljetaan?

Toisin kuin yleensä luullaan, Linnan rakenteet kestäisivät paljon pidempään kuin huhtikuun alkuun. Kun Linna suljetaan, rakenteet murskataan jotta ne sulaisivat nopeammin. Aika ajoin lumia pukataan kauhakuormaajalla rantapenkereelle josta lumi sulaa mereen. Toukokuun puolivälissä koko Linna-alue on tyhjä ja kesäravintolat aloittavat kesäsesongin valmistelut.

Mistä jääveistosten jää on hankittu?

Jää, samoin kuin koko rakentamiseen käytettävä lumi tulee viereisestä Perämerestä. Merivedestä tehdään tykkilunta ja merestä nostettavasta jäästä tehdään niin ravintolan pöydät kuin kaikki Linnan jääveistokset.

Ympärivuotinen LumiLinna

Mikä on Ympärivuotisen LumiLinnan sisälämpötila?

Rakennus koostuu lämpimistä asiakastiloista sekä kylmätilasta, jossa on muun muassa LumiRavintola. Kylmätilan lämpötila on noin -5 astetta.

Mikä on Ympärivuotinen LumiLinna?

Ympärivuotinen LumiLinna koostuu ravintola ja saunatiloista, kylmätilasta, jossa on muun muassa tulee toimimaan LumiRavintola. Lisäksi Huviloiden ja LumiHotellin vastaanotto tulee Ympärivuotiseen rakennukseen.

Merenrantahuvilat

Mikä on Huviloiden lämpötila?

Huviloiden lämpötila on säädetty Suomen olosuhteiden mukaisesti. Keskilämpötila on säädetty noin 22-25 asteeseen. Kesällä ilmalämpöpumppu toimii ilmastointilaitteena. Lisäksi Huviloissa on pimentävät verhot ikkunoissa mukaan lukien kattoikkunassa.

Mitä hintaan sisältyy?

Aamiainen, sisäänpääsy Ympärivuotiseen LumiLinnaan ja LumiLinnaan. Lue tarkempi kuvaus täältä.

Moottorikelkka-Safarit

Voivatko lapset osallistua moottorikelkkasafarille?

Lapset ovat tervetulleita useimmille safareillemme. Tuotekuvauksilla ilmoitetaan sopiiko tuote lapsille ja onko lapsille ikärajoitusta.

Lähtökohtaisesti lapset istuvat safarilla oppaan vetämässä reessä. Yli 140cm pitkät lapset voivat istua vanhemman takana kelkassa, jos lapsen kädet yltävät vanhemman ympäri ja jalat yltävät astinlautaan. Huomioitavaa on, että lapsen istuessa kelkan kyydissä tulee hänestä maksaa aikuisen hinta. Opas tekee lähtötilanteessa lopullisen päätöksen voiko lapsi istua kelkan tai reen kyydissä.

Saavatko lapset alennusta?

Safarimme lasten hinnat ovat noin 40 % aikuisten hinnoista 4-11 vuotiaille sekä 3 vuotiaille ja nuoremmille ilmainen. Lasten hinnat eivät päde, jos varaat kulkuneuvon yms. sovittuun hintaan koko ryhmälle. 

Minkä ikäinen saa ajaa moottorikelkkaa?

Kuskin tulee olla täysi-ikäinen.

Kauanko kelkoilla saa ajaa?

Ajoaika riippuu matkan pituudesta ja ohjelman sisällöstä. Tarjoamme ohjelmia tunnin aloittelijaretkistä useiden tuntien pituisiin safareihin.

Mitä jos kelkka vahingoittuu safarin aikana?

Asiakkaalle tulee korvattavaksi omavastuu osuus, summa riippuu safarin tarjoavasta alihankkijastamme. Safariyhtiöt voivat tarjota ennen safarin alkua lisävakuutusta, jolla voit pienentää omavastuun osuutta.

Mitä jos loukkaannun safarin aikana?

Miten minun pitäisi pukeutua?

Talviaktiviteetit, Sampo & LumiLinna

Suosittelemme jäänmurtajaristeilyille ja LumiLinnaan kerrospukeutumista, jolloin sisätiloissa voitte vähentää ulkovaatteita ja ulos mennessänne voitte lisätä lämmintä päälle. Jäänmurtoa voi parhaiten seurata laivan ulkokannelta. Mikäli sääolosuhteet sallivat, uinti-/kelluntatauon aikana on mahdollista kävellä jäällä. Myös LumiLinnaan on hyvä varata lämmintä vaatetta, koska linnan sisälläkin on aina pakkasta.

Suurin osa talviaktiviteeteista sisältää lämpimät safarivaatteet. Jos aiot yöpyä LumiHotellissa voit vuokrata safariulkovaatteita yöpymisesi ajaksi.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Klikkaamalla Liity-painiketta vahvistat, että olet lukenut ja hyväksyt tietosuojakäytäntömme ja haluat vastaanottaa uutiskirjeemme sähköpostiisi. Poistut postituslistaltamme helposti klikkamalla jokaisen viestimme alaosassa sijaitsevaa peruutuslinkkiä.

X